Za obisk prosimo za predhodno naročanje.

Nasveti

Nasveti

KDAJ POTREBUJETE OBUTEV IN VLOŽKE PO VAŠI MERI?

Kadar zaradi težav s stopali ne morete nositi standardne obutve, je smiselno razmisliti o obutvi po meri in odtisu stopala.
Tako obutev vam svetujemo v primeru večjega obsega stopala (zatekle noge, povite noge), različnih dolžin stopal, različnih deformacij prstov (Hallux valgus, kladivasti prsti, sklepna revma), delnih amputacij stopal ali prstov, različnih višin stopal in drugih deformacijah nog.

Posebno obutev zahteva tudi diabetes, saj mora biti obutev v tem primeru še posebno skrbno oblazinjena, da ne prihaja do dodatnih težav.

Velikokrat pa si pri lajšanju težav lahko pomagate že z ortopedskimi vložki. Ti občutno spremenijo občutek ugodja v primeru težav, povezanih s stopali, nepravilno hojo ali statiko stopal. Priporočamo jih tako odraslim kot otrokom.

 • Katera velikost obutve je prava?

  Osnova za določitev prave velikosti obutve je dolžina stopala. Slednja se meri v centimetrih oz. milimetrih. Izmerjeni vrednosti morate dodati najmanj 0,5 cm, ker vas čevelj v nobenem primeru ne sme tiščati.

  Meritev opravite v popoldanskem času, saj se stopalo tekom dneva raztegne, kar lahko vodi do pomembne razlike v dolžini stopala merjeno zjutraj oz. zvečer.

 • Poleg dolžine je pomembna tudi širina obutve. Slednja je zelo pomembna za posameznike, ki se soočajo z različnimi oblikami deformacije nog. Največkrat že ortopedi svetujejo nakup prilagojene (ozke, široke) obutve, vedno pa boste odgovor na pravo obutev našli pri strokovnjakih v podjetju Migi.

  Izdelujemo obutev v več širinah (ožja/širša stopala) in v več višinah (nižji/višji nart). Širina obutve se označuje z velikimi črkami abecede. Ožji modeli so na primer označeni s črkami A, B, C in tako dalje, širši modeli pa se začnejo s črkami G, H, I, medtem ko v podjetju izdelujemo obutev vse do širine L (oz. do 12).

  Oznaka velikosti je navedena ob izdelku v spletni trgovini, hkrati pa je natisnjena na embalaži in vtisnjena na podplatu ali/in v notranjosti vsakega čevlja. V Sloveniji je v veljavi francosko številčenje, na uvoženi obutvi pa najdemo tudi druge merske sisteme, najpogosteje angleškega ali ameriškega.

Ali so materiali pomembni?

Pri izdelavi obutve so materiali ključnega pomena, saj pomembno vplivajo na udobje nošenja obutve. Zgornji deli obutve Migi so večinoma iz najkvalitetnejša italijanskega usnja, prav tako velja za podloge, ki pa so večinoma izdelane iz naravnega telečjega ali svinjskega usnja.

 • V vsakem Migi čevlju boste našli vložek iz naravo strojenega usnja, ki je anatomsko oblikovan s pomočjo opornikov/podpornikov iz upenjenega lateksa. Mehkoba podpornikov in blag občutek usnja dajeta občutek bose hoje po gozdnih tleh polnih mahu.

  Nezanemarljiv je tudi ustrezen podplat obutve. Migi obutev je opremljena z edinstvenim gosto mikroporozno strukturiranim podplatom, odpornim proti drsenju, ki ga odlikujeta fleksibilnost ter izredna lahkost.

  VEČ O MATERIALIH

Čemu so namenjeni oporniki v obutvi?

Obutev Migi ima vgrajene najrazličnejše amortizacijske elemente, odvisno od potreb kupca oz. težav, katerim je obutev namenjena.

Oporniki so izdelani iz penaste gume, ki vsebuje 80 % zraka in samo 20 % lateksa in vulkacitov. Oporniki pomembno prispevajo k udobju nošenja obutve in so nujni za dober in zdrav korak.

 • - Mehka petna blazinica, ki omogoča amortizacijo koraka na način, da daje oporo nogi, razbremenjuje kolke ter sklepe v kolenu in gležnju.

  - Vzdolžna opora, ki podpira vzdolžni lok na nogi, omili bolečine pri ploskem stopalu in tako posredno zavira nastajanje ploskega stopala.

  - Transverzalna opora za prečni dvig. To je solzica ali pelota in je zelo pomembna, ker podpira prečni transverzalni lok. Opora omili bolečine prečnih vezi, ki jih čutimo kot bolečino otrplega in nabreklega stopala. Hkrati ugodno vpliva na prekrvavitev noge, fizično sili nožni palec s svojega prostora in zavira rast Halux Valgusa.

  - Prstna opora, ki služi za oporo pri hoji. Prstna opora v obliki črke Y povzroča odmik palca in zavira rast Halux Valgusa.

VEČ NASVETOV

 • Tipi deformacij stopal

  Le 10 do 20 % ljudi ima nevtralno stopalo, to je stopalo z normalnim lokom. Stopala se skozi čas tudi spreminjajo. Kar nam ustreza danes, ni nujno dobro tudi jutri.

  VEČ  >
 • Kaj je usnje in kakšne vrste poznamo?

  Usnje je splošni izraz za kožo, ki ima bolj ali manj nespremenljivo vlaknato strukturo in je strojena, s čimer postane odporna proti razkroju..

  VEČ  >
 • Kaj je strojenje?

  Strojenje imenujemo delovanje strojila na kožo. Strojila se kemično vežejo z beljakovinsko sestavo kože in tako nastane usnje..

  VEČ  >
 • Kaj pomenijo oznake na obutvi?

  Z oznakami na obutvi se srečamo pri vsakem nakupu obutve. Pa veste kaj točno pomenijo?

  VEČ  >
 • Kako pravilno vzdrževati obutev?

  Z oznakami na obutvi se srečamo pri vsakem nakupu obutve. Pa veste kaj točno pomenijo?

  VEČ  >