Za obisk obvezno predhodno naročanje; Natalija: 030 228 082 ali trgovina@migi.si.

PRAVILA VARSTVA PODATKOV OB UPORABI SPLETNE PLATFORME

 

 

PRAVILA VARSTVA PODATKOV OB UPORABI SPLETNE PLATFORME

 

1 UVOD

 

Z vašimi podatki delamo zakonito, pošteno, varno in za vas pregledno. Zavedamo se svoje odgovornosti, ker ste nam zaupali svoje osebne podatke. Zato so v nadaljevanju vse ključne informacije glede obdelave podatkov, naših obveznosti in vaših pravic skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (angleška kratica: GDPR). 

 

Upravljavec osebnih podatkov je družba MIGI, izdelava obutve in trgovina d.o.o., Tržič, Kovorska cesta 74, 4290 Tržič, Slovenija. Za vsa vprašanja smo vam na voljo preko telefona (04 5923 020) ali elektronske pošte (a.gros@migi.si), vsak delavnik od ponedeljka do petka med 8 in 14 uro.

 

 

Vaše osebne podatke ste zaupali:

MIGI, izdelava obutve in trgovina d.o.o., Tržič

Kovorska cesta 74, 

4290 Tržič

t: 04 59 23 020

a.gros@migi.si

 

 

 

2 VRSTE PODATKOV

 

Naša družba kot spletni trgovec za upravljanje naše spletne trgovine obdeluje podatke:

 • o uporabnikih (uporabniško ime, geslo);
 • o napravi, s katere uporabljate spletne trgovine (npr. podatki o napravi, operacijski sistem, različice strojne in programske opreme, jezik uporabe in podobno);
 • o vaših interesih in nakupih (podatki o proizvodih, datumu in času nakupu, znesku, načinu plačila, izdanem računu in podobno);
 • dnevniški podatki (npr. datum in čas povezave, internetni protokoli, podatki o napakah ali zrušitvah).

 

Da bi vam zagotovili prijazen in uporaben obisk naših spletnih strani in uporabo naših spletnih storitev  izkušnjo obdelujemo različne vrste podatkov.

 

Zbiramo vsebino, komunikacijo in druge podatke, ki jih posredujete oziroma objavite med uporabo naših spletnih strani. Prav tako zbiramo še podatke:

 • o napravi, s katere dostopate (npr. operacijski sistem, različice strojne in programske opreme, jezik uporabe);
 • o omrežju in povezavi, prek katere dostopate  (npr. IP številka, jezik, časovni pas);
 • dodatni podatki iz naprav, če nam to posebej omogočite (npr. GPS in sorodna lokacija, fotoaparat, fotografije, kontakti);
 • dnevniški podatki (npr. datum in čas obiska, internetni protokoli, podatki o napakah ali zrušitvah).

 

Ko niste prijavljeni s svojim uporabniškim računom, podatke zbiramo in shranimo označene z enoličnimi identifikatorji (npr. piškotki), ki so povezani z napravo ali brskalnikom, ki ga uporabljate. Na takšen način lažje zagotavljamo ohranjanje nastavitev med sejami brskanja.

 

Ko ste prijavljeni z vašim uporabniškim imenom in računom podatke zbiramo in shranimo skupaj z drugimi podatki iz vašega uporabniškega računa ter jih varujemo kot osebne podatke.

 

 

Kot upravljavci spletnih trgovin obdelujemo podatke glede uporabnikov, nakupov in transakcij.

 

 

 

 

 

 

 

Ob obisku naših spletnih strani in uporabi spletnih storitev zbiramo podatke o vašem obisku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ko niste prijavljeni, jih zbiramo in shranimo z enoličnim identifikatorjem (npr. piškotkom). 

 

Ko ste prijavljeni, jih povežemo z vašim imenom in jih varujemo kot osebne podatke.

 

 

3 NAMENI IN UPORABA OBDELAVE PODATKOV

 

Osebne podatke obdelujemo za naslednje namene in skladno z vašo privolitvijo do preklica oziroma našimi zakonitimi interesi upravljavca ali tretjih oseb točno določen čas, ko je to potrebno.

 

Osebne podatke uporabnikov obdelujemo za namen našega pogodbenega razmerja, zagotavljanje prijaznega, varnega in učinkovitega spletnega nakupovanja ter varnost naročil in plačil.

 

Podatke obdelujemo za zagotavljanje, vzdrževanje in razvoj naših spletnih strani in storitev ter za zagotavljanje informacijske varnosti uporabnikov, storitev in infrastrukture. Podatke obdelujemo tudi  za namen prijaznega in uporabnega obiska naših spletnih strani in storitev (npr. vam prilagojene vsebine).

 

Svojo privolitev za tiste namene, ki niso del zakonskih obveznosti ali pogodbenega razmerja, izrazite na različne načine: s samim obiskom naše spletne strani, s potrditvijo ali zavrnitvijo piškotkov in podobno. Svojo privolitev lahko kadarkoli spremenite ali prekličete preko uporabe naše spletne strani ali s sporočilom na naše kontakte (glejte prvi razdelek). 

 

Vaše podatke obdelujemo kot upravljavec. Za določene storitve lahko skladno z veljavnimi predpisi najamemo pogodbene obdelovalce (naše podizvajalce), za katere v celoti jamčimo. Podatkov ne posredujemo drugim upravljavcem. Podatke obdelujemo na infrastrukturi, ki se fizično nahaja na ozemlju Evropske unije, kjer veljajo strogi evropski predpisi o varstvu osebnih podatkov, vključno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR). Podatkov ne prenašamo v tretje države (države izven Evropske unije) ali mednarodne organizacije.

 

Vaše podatke lahko obdelujemo tudi, če je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadevamo kot upravljavec ali tretja oseba, razen kadar nad takimi interesi prevladajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov. Čas obdelave je povezan z zakonsko določenimi roki (npr. zastaralni roki in podobno).

 

Kot upravljavec celovito digitalno poslujemo, vendar vse odločitve v zvezi s pogodbenimi razmerji in druge odločitve s pravnimi ali sorodnimi učinki sprejemajo naši zaposleni ob ustrezni informacijski podpori. Izvajamo obsežne ukrepe za zaščito vaših pravic in svoboščin ter zakonitih interesov. Vedno imate najmanj pravico do osebnega posredovanja upravljavca, do izražanja lastnega stališča in izpodbijanja odločitve.

 

Podatke obdelujemo za prijazna, uporabno in varno spletno nakupovanje. 

 

 

 

 

 

Podatke obdelujemo tudi za, prijazen, uporaben in varen obisk naših spletnih strani in vsebin.

 

 

Podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve, ki jo lahko kadarkoli prekličete. 

 

 

 

Vaše podatke obdelujemo na ozemlju Evropske unije in v sodelovanju z zanesljivimi izvajalci.

 

 

 

 

 

Podatke obdelujemo tudi zaradi zakonitih interesov nad in drugih, če vaši  interesi ali temeljne pravice in svoboščine niso pomembnejše.

 

Čeprav poslujemo zelo digitalno, vaš sogovornik nikoli ne bodo stroji, temveč naši zaposleni, ki so vam vedno na voljo za vsa vprašanja in zahteve.

 

 

4 PREGLEDNOST OBDELAVE IN VAŠE PRAVICE

 

Trudimo se vam zagotoviti vse potrebne informacije o obdelavi vaših podatkov ter o vseh vaših pravicah in naših obveznostih na tem področju.  Velik del odločitev o varstvu podatkov je prepuščen vsakemu posamezniku. Ljudje smo različni in naše odločitve glede zasebnosti tudi. Zato bomo z vašimi podatki ravnali točno tako, kot vi želite. Svojo izbiro lahko uredite v svojem uporabniškem profilu.

 

Ustava RS ter veljavni evropski in slovenski predpisi vam zagotavljajo vrsto pravic glede zasebnosti in varstva osebnih podatkov, med drugim še posebej naslednje:

 

 • pravica do obveščenosti o obdelavi vaših osebnih podatkov (besedilo, ki ga berete je del izvajanje te vaše pravice);

 

 • pravica dostopa do osebnih podatkov pomeni, da imate pravic od nas kot upravljavca dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do teh osebnih podatkov in dodatnih informacij (nameni obdelav, vrste podatkov, uporabnike podatkov, obstoj pravic in možnosti pritožbe, viri podatkov, morebitno avtomatizirano odločanje ali posebno profiliranje);

 

 • pravica do popravka pomeni, da imate pravico doseči, da kot upravljavec brez nepotrebnega odlašanja popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami; ob upoštevanju namenov obdelave, imate tudi pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave; 

 

 • Pravica do izbrisa, imenovana tudi »pravica do pozabe« pomeni, da imate pravico doseči, da kot upravljavec brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo osebne podatke v zvezi z vami, če so izpolnjeni predpisani pogoji (obdelava ni več potrebna, preklic privolitve in neobstoj druge pravne podlage, utemeljen ugovor, nezakonita obdelava, izbris zahtevajo veljavni predpisi in podobno);  

 

 • pravica do omejitve obdelave pomeni pravico, da dosežete, da kot upravljavec omejimo obdelavo vaših podatkov, če oporekate točnosti podatkov ali če ste vložili ugovor ali če je obdelava nezakonita ali če obdelava ni več potrebna za upravljavca, temveč za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo vaših pravnih zahtevkov;

 

 • pravica do prenosljivosti pomeni pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste nam jih posredovali kot upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da vas pri tem kakorkoli ovirali (velja za podatke, ki jih obdelujemo avtomatizirano na podlagi privolitve ali pogodbenega razmerja);

 

 • pravica do ugovora pomeni, lahko proti nekaterim vrstam obdelav vaših osebnih podatkov (javni interesi, zakoniti interesi upravljavca, nameni trženja) kadar koli ugovarjate in moramo dokazati legitimne interese za obdelavo oziroma prenehati  z obdelavo (vedno v primeru trženja); 

 

 • pravice glede samodejne obdelave in profiliranja pomeni, da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne ali podobne učinke v zvezi z vami, če ni to nujno potrebno, predpisano ali če v to ne privolite.

 

 

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu. V Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec RS (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si).

 

Zagotavljamo vam informacije. Ničesar ne skrivamo.  Upoštevamo vašo izbiro. Skrbimo za vaše pravice.

 

 

 

 

 

 

 

Pravica do obveščenosti –

informacije za vas

 

Pravica do dostopa – kadarkoli

lahko zahtevate vse svoje

podatke

 

 

 

 

Pravica do popravka – na vašo

zahtevo bomo popravili

napačen podatek

 

 

 

Pravica do izbrisa – v določenih

primerih lahko zahtevate izbris

podatkov (pravica do pozabe)

 

 

 

 

Pravica do omejitve obdelave –

v določenih primerih lahko

zahtevate, da podatke

hranimo, a ne obdelujemo

 

 

Pravica do prenosljivosti –

kadarkoli lahko zahtevate izvoz

svojih podatkov (za prenos

drugam)

 

 

 

Pravica do ugovora – kadarkoli

lahko zahtevate, da dokažemo

zakaj obdelujemo vaše

podatke

 

 

Pravica do samodejne

obdelave – vedno se lahko osebno pogovorite in se vam ni

treba kregati z računalnikom.

 

Kršitve lahko prijavite

Informacijskemu pooblaščencu

RS