Za obisk obvezno predhodno naročanje; Natalija: 030 228 082 ali trgovina@migi.si.

NOVICE

Novice

Vaše želje in potrebe so nas spodbudile, da smo se specializirali za izdelavo obutve ter vložkov in dodatkov po vaši meri.
Vaše težave s stopali so tudi naš izziv, če nam boste dovolili, vam bomo pomagali!

Naj bo vsak vaš nadaljni korak prijeten in udoben!

  • ZAVEZOVANJE JE PRETEKLOST, ODGOVOR JE BOA

    Podjetje Migi je skupaj s svojim razvojnim partnerjem, podjetjem Perpedes iz Nemčije razvilo terapevtsko obutev z inova­tivnim sistemom obuvanja in zavezovanja obutve imenovanim BOA® Fit system. Z njim bo marsikomu obuvanje enostavnejše in življenje prijetnejše. Izbrana obutev vam je na voljo v različnih modelih, barvnih kombinacijah in materialih.

    VEČ  >
  • PRIČELI SMO Z IZDELAVO ORTOPEDSKE OBUTVE NA NAROČILNICO ZZZS

    Z veseljem vas obveščamo, da vam od novembra 2020 dalje lahko ponudimo obutev po meri na naročilnico ZZZS.

    VEČ  >
  • KATERA VELIKOST OBUTVE JE PRAVA

    Za obutev MIGI se uporablja francosko številčenje. Pri francoskem številčenju se dolžina kopit označuje v francoskih šivih npr.: 36, 37, 38,.... Osnova za francoski šiv je centimeter. 2 cm so 3 šivi; 1 šiv pa ima dolžino 6,66 mm, kar ustreza eni velikostni številki.

    VEČ  >
  • SVET KAPITALA "Podjetniške zgodbe: družinsko podjetje MIGI"

    Obutveno družinsko podjetje MIGI je specializirano za izdelavo zahtevne ortopedske obutve za diabetike, revmatike in druge, ki potrebujejo prilagojeno obutev. Gre za eno redkih tovrstnih podjetij v Evropi, ki skrbi za celoten proces; za oblikovanje ideje, razvoj, proizvodnjo in logistiko obutve. Blagovna znamka Migi na trgu obstaja že od leta 1988. Odlikuje se po prilagodljivosti […]

    VEČ  >
  • Ortopedske težave zaradi neustrezne obutve

    Avtorica: Maja Korošak Neustrezna obutev lahko povzroča številne težave, bolečine in deformacije stopal, pa tudi drugih sklepov nog – gležnjev, kolen, kolkov in celo hrbtenice. Težave pa se z leti lahko samo še večajo. Za zdravje naših stopal in nog ter splošno počutje je torej zelo pomembno, kakšno obutev nosimo. Kakšna je dobra obutev? Obutev […]

    VEČ  >
  • KNJIGA: ŽIVLJENJE TRŽIŠKEGA ČEVLJARJA

    Življenjsko pot Joža Grosa je krojilo delo, čevljarska dediščina mu je bilo položena v zibko. Zgodbo njegovega življenja si lahko preberete v knjigi z naslovom Življenje tržiškega čevljarja in podnaslovom Joža Gros: Od Kaštrunovega berštata do zlate dobe Peka in podjetja Migi.

    VEČ  >
  • KAKO PRAVILNO VZDRŽEVATI OBUTEV?

    S pravilnim in rednim vzdrževanjem vam bodo čevlji dobro in dolgo služili, hkrati pa bodo ohranili estetski izgled!

    VEČ  >
  • POGOSTE DEFORMACIJE STOPAL

    Le 10 do 20 % ljudi ima nevtralno stopalo, to je stopalo z normalnim lokom. Za nas je torej pomembno, da svoja stopala poznamo in se hkrtai tudi zavedamo, da se le-ta skozi čas tudi spreminjajo. Kar nam ustreza danes, ni nujno dobro tudi jutri.

    VEČ  >
  • KAJ POMENIJO OZNAKE NA OBUTVI?

    Z oznakami na obutvi se srečamo pri vsakem nakupu obutve. Pa veste kaj točno pomenijo?

    VEČ  >
  • KAJ JE STROJENJE?

    Strojenje imenujemo delovanje strojila na kožo. Strojila se kemično vežejo z beljakovinsko sestavo kože in tako nastane usnje.

    VEČ  >
  • KAJ JE USNJE IN KAKŠNE VRSTE POZNAMO?

    Usnje je splošni izraz za kožo, ki ima bolj ali manj nespremenljivo vlaknato strukturo in je strojena, s čimer postane odporna proti razkroju.

    VEČ  >