Cenjene stranke obveščamo, da bo trgovina v petek, 03. maja 2024, ZAPRTA. Za obisk prosimo za predhodno naročanje.

NOVICE

Novice

Vaše želje in potrebe so nas spodbudile, da smo se specializirali za izdelavo obutve ter vložkov in dodatkov po vaši meri.
Vaše težave s stopali so tudi naš izziv, če nam boste dovolili, vam bomo pomagali!

Naj bo vsak vaš nadaljni korak prijeten in udoben!

  • ZAVEZOVANJE JE PRETEKLOST, ODGOVOR JE BOA

    Podjetje Migi je skupaj s svojim razvojnim partnerjem, podjetjem Perpedes iz Nemčije razvilo terapevtsko obutev z inova­tivnim sistemom obuvanja in zavezovanja obutve imenovanim BOA® Fit system. Z njim bo marsikomu obuvanje enostavnejše in življenje prijetnejše. Izbrana obutev vam je na voljo v različnih modelih, barvnih kombinacijah in materialih.

    VEČ  >
  • PRIČELI SMO Z IZDELAVO ORTOPEDSKE OBUTVE NA NAROČILNICO ZZZS

    Z veseljem vas obveščamo, da vam od novembra 2020 dalje lahko ponudimo obutev po meri na naročilnico ZZZS.

    VEČ  >
  • KATERA VELIKOST OBUTVE JE PRAVA

    Za obutev MIGI se uporablja francosko številčenje. Pri francoskem številčenju se dolžina kopit označuje v francoskih šivih npr.: 36, 37, 38,.... Osnova za francoski šiv je centimeter. 2 cm so 3 šivi; 1 šiv pa ima dolžino 6,66 mm, kar ustreza eni velikostni številki.

    VEČ  >
  • SVET KAPITALA "Podjetniške zgodbe: družinsko podjetje MIGI"

    Obutveno družinsko podjetje MIGI je specializirano za izdelavo zahtevne ortopedske obutve za diabetike, revmatike in druge, ki potrebujejo prilagojeno obutev. Gre za eno redkih tovrstnih podjetij v Evropi, ki skrbi za celoten proces; za oblikovanje ideje, razvoj, proizvodnjo in logistiko obutve. Blagovna znamka Migi na trgu obstaja že od leta 1988. Odlikuje se po prilagodljivosti […]

    VEČ  >
  • Ortopedske težave zaradi neustrezne obutve

    Avtorica: Maja Korošak Neustrezna obutev lahko povzroča številne težave, bolečine in deformacije stopal, pa tudi drugih sklepov nog – gležnjev, kolen, kolkov in celo hrbtenice. Težave pa se z leti lahko samo še večajo. Za zdravje naših stopal in nog ter splošno počutje je torej zelo pomembno, kakšno obutev nosimo. Kakšna je dobra obutev? Obutev […]

    VEČ  >
  • KNJIGA: ŽIVLJENJE TRŽIŠKEGA ČEVLJARJA

    Življenjsko pot Joža Grosa je krojilo delo, čevljarska dediščina mu je bilo položena v zibko. Zgodbo njegovega življenja si lahko preberete v knjigi z naslovom Življenje tržiškega čevljarja in podnaslovom Joža Gros: Od Kaštrunovega berštata do zlate dobe Peka in podjetja Migi.

    VEČ  >
  • KAKO PRAVILNO VZDRŽEVATI OBUTEV?

    S pravilnim in rednim vzdrževanjem vam bodo čevlji dobro in dolgo služili, hkrati pa bodo ohranili estetski izgled!

    VEČ  >
  • POGOSTE DEFORMACIJE STOPAL

    Le 10 do 20 % ljudi ima nevtralno stopalo, to je stopalo z normalnim lokom. Za nas je torej pomembno, da svoja stopala poznamo in se hkrtai tudi zavedamo, da se le-ta skozi čas tudi spreminjajo. Kar nam ustreza danes, ni nujno dobro tudi jutri.

    VEČ  >
  • KAJ POMENIJO OZNAKE NA OBUTVI?

    Z oznakami na obutvi se srečamo pri vsakem nakupu obutve. Pa veste kaj točno pomenijo?

    VEČ  >
  • KAJ JE STROJENJE?

    Strojenje imenujemo delovanje strojila na kožo. Strojila se kemično vežejo z beljakovinsko sestavo kože in tako nastane usnje.

    VEČ  >
  • KAJ JE USNJE IN KAKŠNE VRSTE POZNAMO?

    Usnje je splošni izraz za kožo, ki ima bolj ali manj nespremenljivo vlaknato strukturo in je strojena, s čimer postane odporna proti razkroju.

    VEČ  >